Never smoke again

What We Do

01

BRANDING

02

STORYTELLING

03

DESIGN

04

CONSULTING

Fashion

Shoes to Shine

Make this yours. Add images, text and links, or connect data from your collection.

Read More
Home

Less is More

Make this yours. Add images, text and links, or connect data from your collection.

Read More
Health

Lemon Detox

Make this yours. Add images, text and links, or connect data from your collection.

Read More

Het is nooit te laat om te stoppen met roken. Nooit te vroeg ook.

Stoppen met roken heeft onmiddellijk voordelen voor je gezondheid. En als je stopt met roken voordat je 50 wordt, verklein je het risico om in de komende 15 jaar te sterven met de helft - vergeleken met degenen die blijven roken. RTT helpt je makkelijk te stoppen, je programmeert je onderbewustzijn om je lichaam te herstellen. Fysieke, mentale en emotionele verlangens en gewoontes worden beëindigd.

RTT werkt voor stoppen met roken

Nicotineverslaving is diep geworteld in het onderbewustzijn. Stress, eten, drinken, autorijden, socialiseren (en de lijst gaat maar door) veroorzaken allemaal onbewuste gedachten die het verlangen naar sigaretten veroorzaken. Een RTT traject reikt je een manier aan om die stem in je hoofd "af te sluiten" of te herformuleren naar negatieve gedachten over roken. Onder hypnose kan je als roker het web van onderbewuste gedachten die de verslaving op zijn plaats houden, ontwarren en stilleggen.

 

Mentale valstrik

Roken is zo'n moeilijke gewoonte om te stoppen vanwege de lichamelijke én de geestelijke verslaving. De lichamelijke verslaving - die ontwenningsverschijnselen kan veroorzaken - fungeert als een wegversperring voor stoppen. Maar hoewel de ontwenningsverschijnselen van nicotine ongemakkelijk zijn, dat wat het stoppen met roken zo moeilijk maakt, ligt op een dieper niveau: de mentale verslaving. Onze onderbewuste gedachten houden de nicotineverslaving vast. Het onderbewustzijn wekt de behoefte aan een sigaret op na het eten, wanneer je achter het stuur kruipt, of als je even een pauze nodig hebt van je werk. Het onderbewustzijn triggert de behoefte wanneer je onder stress staat of een glas wijn hebt ingeschonken. Deze mentale strijd verklaart ook waarom de meeste hulpmiddelen voor stoppen met roken, zoals nicotinevervangende therapie, meestal niet effectief zijn. Deze oplossingen  elimineren alleen de fysieke verlangens - maar die mentale driften, die onderbewuste gedachten die ons naar een sigaret doen grijpen, zijn nog steeds op hun plaats.

Transformeren van de automatische response

Om de nicotineverslaving te overwinnen moet je als roker dus de mentale strijd aangaan. Deze strijd woedt in je onderbewustzijn waar we de automatische reactie op prikkels die de verslaving op zijn plaats houden elimineren.  Wanneer je stimuli ervaart die het verlangen kunnen veroorzaken, heeft het onderbewuste brein al associaties voorhanden die de reactie beïnvloeden. Bijvoorbeeld: Je voelt stress. De stress veroorzaakt gedachten aan 'roken als een stressverlichter'. En jij reageert: de sigaret is al aangestoken.

Hypnose helpt je om in een gemoedstoestand te komen waarin je de automatische gedachten verandert. Onder hypnose staat je geest veel meer open voor suggesties, omdat de kritische, bewuste geest is afgeleid. RTT voorziet jouw onderbewustzijn van nieuwe, negatieve informatie over roken door middel van hypnotische suggesties, zoals bijvoorbeeld:

- Je hebt volledige controle over jouw gedachten hebben (terwijl een gewoonte als roken automatische reacties op gedachten zijn)

- Sigarettenrook ruikt naar brandend plastic

- Roken is vergif

- Je hebt een gezond lichaam nodig om te leven

- Roken is suf

Hypnose is dé manier om te stoppen met roken!

Uit overtuigend onderzoek is gebleken dat hypnose een heel effectief hulpmiddel is om je te helpen stoppen - met stoppercentages die de traditionele methoden met gemak verslaan. Toch is het allerbelangrijkste dat je echt heel graag wilt stopen met roken en er helemaal klaar voor bent. RTT is niet de beste optie als:

- Je hebt het gevoel dat je moet stoppen, maar liever niet
- Je bent niet klaar om te stoppen
- Je wilt stoppen voor iemand anders

Wetenschappelijk onderzoek naar stoppen met roken m.b.v. hypnose

Als je er klaar voor bent, kan hypnose een krachtig hulpmiddel zijn. Verschillende onderzoeken hebben bewijs gevonden dat hypnose een nuttige behandeling is voor stoppen met roken.

 • Een klassieke hypnose-studie keek naar het gebruik van hypnotherapie voor verschillende aandoeningen. De studie wees uit dat voor hypnotherapie gemiddeld slechts zes sessies nodig zijn om langdurige verandering aan te brengen, terwijl voor psychoanalyse rond de 600 sessies. Herstelpercentage bij hypnotherapie was 93%, terwijl de psychoanalyse-groep slechts een herstelpercentage van 38% had.

 • Een onderzoek uit 2007 van onderzoekers van het American College of Chest Physicians vergeleek hypnose met nicotinevervangende therapie. 50% van de patiënten die werden behandeld in de hypnotherapie groep waren na 26 weken nog steeds gestopt, vergeleken met slechts 15,78% in de nicotinevervangende groep. 

 • Een studie uit 1994, gepubliceerd in Psychological Reports, onderzocht de effectiviteit van hypnotherapie in combinatie met aversie therapie. In het onderzoek ondergingen 93 mannelijke en 93 vrouwelijke deelnemers een stopprogramma dat beide methoden combineerde. Na drie maanden was bijna 90% van beide groepen gestopt met roken.

 • In 2001 werd een studie gepubliceerd in het International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis naar de effectiviteit van hypnose voor stoppen met roken. De resultaten: Van de 43 rokers die een behandeling ondergingen, bleven er 39 na 6 maanden rookvrij.

 • In een uitgebreide meta-analyse werd gekeken naar meer dan 600 onderzoeken waarin verschillende methoden voor het stoppen met roken werden onderzocht. Meer dan 70.000 rokers werden in de analyse opgenomen. Over het algemeen vond de analyse enkele aantrekkelijke resultaten voor hypnose:

  • Hypnose werd twee keer effectiever geacht dan zelf stoppen

  • Hypnose was twee keer zo effectief als nicotinevervangingstherapie met nicotine kauwgum

  • Hypnose was drie keer effectiever dan arts-interventies die meer inhielden dan counseling

Ben je klaar om je leven rookvrij te leven? Kies nu voor RTT om je verlangens naar roken te stoppen en de gewoonte eens en voor altijd uit je leven te bannen.