liefde in tijden van corona

In deze tijden hebben we drie dingen het hardste nodig:

liefde, vertrouwen en verbinding. 

En natuurlijk een supersterk immuunsysteem!

Ik heb twee hypnose audio's speciaal voor deze woelige tijden voor jou opgenomen zodat je de kracht van jouw mind kunt gebruiken om gezond en kalm te blijven:

Liefde & vertrouwen in tijden van corona
00:00 / 16:31
Immuunsysteem Booster
00:00 / 14:41

Vind verlichting in tijden van stress en onzekerheid

Ik gun iedereen de veerkracht, kalmte en het vertrouwen om door deze onzekere tijden te navigeren. Dit gaat ons allemaal lukken zodra we begrijpen hoe onze lichaam en geest samenwerken en we de kracht van onze gedachten gebruiken om daar te komen waar we willen zijn. 

We zijn voorgeprogrammeerd om gevaar te zoeken

Ons brein is ingesteld om naar gevaar te zoeken, om te zoeken naar wat er mis kan gaan. Dit veroorzaakt angst. En maakt slecht nieuws boeiend – helemaal in onzekere tijden.

Vanuit evolutionair perspectief was het voor ons nuttig om op zoek te gaan naar gevaar als dingen onduidelijk waren. Als de gevolgen het minst voorspelbaar zijn, is snelle (instinctieve) actie het meest nodig. Ooit was het maar goed dat onze aandacht het meest werd getrokken door negatieve informatie, aangezien het onze overlevingskansen flink kon vergroten. De holbewoner die er altijd van uitging dat er een leeuw achter de volgende rots zat, zou het meestal bij het verkeerde eind hebben, maar hij zou een grotere kans hebben op overleven en zich voortplanten dan iemand die dit niet deed.

Het is dus gemakkelijker om negatief dan positief te zijn, omdat we eerder zouden overleven als we negatief waren. Zelfs vandaag zouden we kunnen zeggen dat het omdoen van een veiligheidsgordel ‘negatief’ is, omdat het betekent dat we verwachten te crashen. Maar ja, dankzij de veiligheidsgordel hebben we wel meer kans om te overleven áls er een crash is.

Neem de controle over je ervaring

Het goede nieuws is dat we niet langer negatief hoeven te zijn om te overleven. De wereld is veranderd, we worden niet meer blootgesteld aan wilde tijgers of bedreigd door giftige bessen tussen ons smoothie fruit. En een wereldwijde pandemie wordt niet voorkomen of overleefd door negatief te zijn en ons lichaam voor te bereiden op vechten, vluchten of bevriezen. De constante vecht/vlucht/freeze stand is zelfs heel ongezond voor ons systeem.

Tegenwoordig dienen we ons lichaam het beste door ervoor te kiezen positief te zijn. Ons lichaam instructies van vertrouwen en geloof te geven. Als we dat doen, zullen we een gelukkiger, gezonder en productiever leven leiden. Zelfs in tijden van onrust en onzekerheid.

Hoe doen we dat terwijl onze geest erop is gericht om zich op het negatieve te concentreren? Het antwoord: via onze gedachten. We kunnen de wereld buiten ons niet beheersen, maar we kunnen wel onze gedachten beheersen.

Als we onze gedachten positief beïnvloeden, zal onze ervaring positief zijn. Wat we nodig hebben, is bewustwording van waar het allemaal mee begint: de gedachten die we denken. We moeten aandacht besteden aan onze gedachten en deze opzettelijk positief en ondersteunend maken.

Waarom?

Omdat alles wat je voelt - inclusief de angstsymptomen die je misschien ervaart - het resultaat is van slechts twee dingen:
1. De plaatjes die je in je hoofd maakt
2. De woorden die je tegen jezelf zegt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Trigger" gedachten

De gedachten die je denkt, triggeren je gevoelens en gedrag: je gedachten zijn als instructies voor je lichaam. Alles wat je voelt begint met een gedachte. Denk daar even over na. Als je je een beetje verdrietig voelt, is er een gedachte geweest die dit heeft veroorzaakt. Dit is de "trigger-gedachte". Hetzelfde geldt voor als we boos zijn. We denken misschien dat iemand anders ons boos heeft gemaakt, maar er zit altijd een gedachte tussen wat de ander zei of deed en je gevoel. Deze gedachte is de trigger voor hoe je je voelt. En dit gevoel is op zijn beurt de trigger voor je reactie, actie of gedrag. Vaak weten we niet meer wat de 'trigger-gedachte' was, maar hij is er altijd. Als we ons bewust worden van deze gedachte, kunnen we ons leven veranderen.

Laten we een voorbeeld nemen. Ik was laatst bij de drogist, zo’n klein vriendelijk buurtwinkeltje dicht bij mijn huis. Bij de kassa stond een vrouw voor me. Ik hield gepaste afstand. Toen ze afscheid nam, liep ik naar voren, maar ik had niet gemerkt dat ze nog steeds haar spullen aan het opbergen was, dus ik was te dicht bij haar gekomen. Ze beet een onaardige opmerking naar mij toe. Ik schrok en was even van streek omdat ik zo onvriendelijk werd berispt. Ik voelde me alsof ik weer 6 jaar oud was en van mijn moeder een standje kreeg. Ik werd mij bewust van de gedachte die dit gevoel veroorzaakte. Het was zoiets als: "Ik ben een slecht persoon (of in deze tijd: een onverantwoordelijke persoon), ik ben dom". Zelfafwijzing. 

Als ik niet had opgemerkt dat ik mijn eigen pijn veroorzaakte door mijzelf af te wijzen met deze gedachte, zou ik zelfs naar het volgende niveau van emotie zijn gegaan: zelfverdediging omdat ik me aangevallen voelde. Misschien had ik een onaardige opmerking terug gesnauwd. De vrouw maakte zich alleen zorgen over haar gezondheid in deze vreemde situatie van sociale afstandelijkheid, of misschien zelfs over de mijne als ze zich niet lekker voelde - ze was tenslotte bij de drogist. 

Dus in plaats van in een gedachteloop te gaan (zie afbeelding hieronder), nam ik de controle over van mijn gedachten en draaide ik ze om door tegen mijzelf te zeggen: "Het is oké, ik ben niet dom, ik ben slim, ik lette even niet op, kan gebeuren". En onmiddellijk ontspande mijn lichaam, ik glimlachte en verontschuldigde me en de vrouw liep kalm weg. Er ging een zucht van verlichting door de winkel, want de eigenaresse en andere bezoeker hadden de spanning in de lucht ook gevoeld. 

Een klein voorbeeld, maar het laat zien hoe we met onze geest kunnen praten om de gevoelens te krijgen die we verlangen (in mijn geval: rust, kalmte, zachtheid). En omdat deze gevoelens ons gedrag beïnvloeden, heeft het ook een positieve invloed op de mensen om ons heen.

 

De kracht zit in jouzelf

Kortom: wanneer je angst of stress voelt: word je bewust van de 'trigger gedachte' (bv. ik ben in gevaar, ik zal ziek worden, er zal tekort zijn) en zet deze om in een positieve, ondersteunende gedachte (bv. ik ben veilig, ik ben gezond, er is overvloed).

Je onderbewustzijn weet niet en vindt het ook niet belangrijk of wat je zegt waar of onwaar, goed of slecht, behulpzaam of onbehulpzaam is - het laat het gewoon binnen. We praten allemaal voortdurend tegen onszelf en vullen onze gedachten met woorden en plaatjes. Nu we weten dat we de volledige controle hebben om zelf deze woorden en plaatjes te kiezen, kunnen we onze ervaring elke dag verbeteren.

 

Dus vul jezelf met krachtige, positieve en beschrijvende woorden. Je lichaam zal reageren door je het gevoel te geven dat bij deze woorden en plaatjes past. Je lichaam en geest doen hun werk, dus doe jij ook je werk en geef altijd de allerbeste instructies.

Twee audio’s om de controle te nemen

Dit is waar zelfhypnose om de hoek komt kijken. Zelfhypnose helpt je om je onderbewustzijn krachtig en positief te stimuleren. Het helpt je om je gedachten te vullen met betere woorden en plaatjes die van invloed zijn op hoe je je dagelijks voelt en gedraagt. Vooral in deze onzekere tijden.

Ik heb twee zelfhypnose audio’s ontwikkeld om je geest en je lichaam te ondersteunen in deze uitdagende tijden. De begeleiding van mijn stem helpt je ontspannen zodat je in een trance komt. Dit geeft je toegang tot je onderbewustzijn omdat in deze staat de communicatie tussen de bewuste geest en het fysieke lichaam dramatisch verbeterd. Zo kun je positieve, ondersteunende, krachtige woorden, beelden en overtuigingen in programmeren. Zorg ervoor dat je dagelijks minstens 21 dagen luistert om je hersenen de kans te geven de nieuwe programmering op te nemen. Een mooi moment is ‘s avonds voor het slapen gaan of ‘s ochtends om je voor te bereiden op de nieuwe dag.

De twee audio's zullen je helpen het deel van je hersenen te veranderen dat je ervan overtuigt dat je met zorgen en stress moet leven terwijl de wereld nieuwe manieren vindt om met de pandemie om te gaan. Dagelijks luisteren, zal je lichaam en geest overtuigen dat het niet langer noodzakelijk is om in een constante staat van angst te verkeren. In plaats daarvan zal het je helpen geloven dat het veilig en verstandig is om in een gelijkmatige staat van kalmte en zelfvertrouwen te leven.

Audio 1. Liefde en vertrouwen in tijden van corona
In tijden van stress en onzekerheid is er niets krachtiger dan jezelf liefde en vertrouwen te geven en dit te verspreiden onder de mensen waar je (virtueel) mee verbindt. Deze audio helpt je te concentreren op je eigen innerlijke kracht en wijsheid en helpt je zien wie je bent en wat je kunt doen om zelfverzekerd, veerkrachtig en verbonden te blijven.

 

Audio 2. Immuunsysteem Booster
Onze geest beïnvloedt ons lichaam. Je kunt je lichaam kracht geven door met je cellen te praten. Steun en vertrouwen geven om met onbekende externe invloeden te dealen. Deze audio helpt je om je te concentreren op de verschillende delen van je immuunsysteem, waardoor het de liefde en het vertrouwen krijgt om zijn werk te doen. Door jezelf en je lichaam elke dag deze aandacht en liefde te geven, zul je je beter en sterker voelen in een wereld waarvan niemand weet hoe het er straks uit zal zien.

 

De wereld daarbuiten zal niet beter worden wanneer wij in een constante staat van stress en angst verkeren. Jij en ik zullen ons beter voelen in een staat van kalmte en vertrouwen. Door kalm te blijven, kunnen we zelfs het herstel van de wereld ondersteunen. Samen. In verbinding. Met vertrouwen.

Veel liefde en luisterplezier 
Sandra

Looping thoughts 1.png
Looping thoughts 2.png

Looping thoughts

Onze gedachten activeren onze gevoelens en onze gevoelens bepalen ons gedrag. Het gedrag vormt vervolgens weer bewijsmateriaal voor de originele gedachte en zo houden we onszelf in een “gedachten loop”.

Liefde & vertrouwen in tijden van corona
00:00 / 16:31
Immuunsysteem Booster
00:00 / 14:41

MEEST GESTELDE VRAGEN...

 

Wat is hypnose?

Hypnose is een open gemoedstoestand. Het is een natuurlijk fenomeen, vaak beschreven als een diepe staat van ontspanning en concentratie. De geest neemt afstand en komt los van de dagelijkse zorgen en bezigheden. Tijdens een hypnose slaap je niet en ben je niet buiten bewustzijn. Het is wél een veranderende staat van bewustzijn, vaak aangeduid als een "trance". Als een positieve toestand van zijn, ook wel een hypnotische staat of een staat van creatieve ontspanning. 

Hoe werkt zelfhypnose?

Via de audio leid ik je rustig naar een staat van diepe ontspanning. Dit bereik je door het volgen van mijn eenvoudige instructies. Als je eenmaal volledig ontspannen bent, focussen we op datgene waar je hulp bij nodig hebt. Je laat je meevoeren met mijn flow aan woorden, instructies en de verschillende mentale oefeningen. Speciaal ontworpen om je te helpen positieve veranderingen te verwezenlijken.

 

Waarom werkt zelfhypnose? 

Hypnose werkt omdat het je in staat stelt rechtstreeks te communiceren met je onderbewustzijn. Het onzichtbare deel van je geest, dat je elk wakker moment bestuurt. Het omzeilen van het bewuste deel van de geest, is wat hypnose zo effectief maakt. Zodra het onderbewuste nieuwere, betere ideeën en overtuigingen accepteert, zullen ze worden uitgevoerd via het lichaam. 

Werkt zelfhypnose voor mij?

Verreweg de meeste mensen zijn in staat om zichzelf diep genoeg te ontspannen. Zodat ze in een lichte trance raken en de toegang tot het onderbewuste openstaat om de suggesties binnen te laten. Als je bereid bent om te luisteren terwijl je zo diep mogelijk ontspant, ervaar je de voordelen van hypnose. Ik ben ervan overtuigd en het is mijn ervaring dat de meeste mensen baat hebben bij zelfhypnose. Ik kan niet voorspellen hóe het voor jou werkt, want iedereen is uniek. En daarom zal jouw ervaring met zelfhypnose ook uniek zijn. 

Hoe lang duurt de audio?

Beide audio’s duren ongeveer 15 minuten. 

Wat maakt deze audio's zo bijzonder?

De audio’s zijn speciaal gemaakt voor de uitdaging waar we met z'n allen voor staan: het vinden en behouden van liefde, vertrouwen en verbinding in deze uitdagende tijden. . 

Hoe, waar, wanneer en hoe vaak moet ik luisteren voor het beste resultaat?

Deze blog geeft een uitgebreide uitleg over succesvolle zelfhypnose.

© 2020 Sandra de Gelder